+/-

Zašto Vam je neophodan broker

Berza je organizovano tržište na kome trguju ovlašćeni berzanski posrednici, članovi Berze.
Berzanski posrednik poslove može da obavlja u svoje ime, a za račun klijenta (brokerski poslovi) i u svoje ime i za svoj račun (dilerski poslovi).

Svako drugo lice koje želi da trguje hartijama od vrednosti može to uraditi samo preko berzanskog posrednika-člana Berze, a na osnovu Ugovora o posredovanju i Ugovora o otvaranju vlasničkog računa koje sa tim berzanskim posrednikom potpiše. Broker trguje samo na osnovu naloga za kupovinu i prodaju koje mu klijent ispostavlja i u kojima su definisani svi bitni elementi (količina, cena, rok važenja, banka, provizija i dr.).

Nalozi se preko radnih stanica u prostorijama berzanskog posrednika unose u daljinski sistem za trgovanje Beogradske berze-BELEX. Ovlašćenje za unos naloga u BELEX imaju ovlašćeni brokeri člana Berze. Cene akcija mogu se nakon trgovanja pregledati na sajtu Berze, brokera, odnosno u pojedinim dnevnim listovima. Berza je razvila i Belex.info-servis koji omogućava distribuciju informacija o trgovanju u realnom vremenu svim korisnicima putem interneta. Klijent nakon realizacije naloga dobija potvrdu o obavljenoj transakciji od brokera.

Naši prijatelji

TRŽIŠTE NOVCA A.D.
Vojvode Milenka 40, Beograd, 011/3613-958